Galeries Lafayette komt de Benelux binnen

Galeries Lafayette opent eind 2019 een flagshipstore in Luxemburg. De vestiging in de gelijknamige hoofdstad van het land betekent de eerste van de Franse warenhuisketen in de Benelux.

Galeries Lafayette telt momenteel 62 winkels, waarvan acht in het buitenland. De komende vijf jaar moeten daar twintig winkels in grote steden wereldwijd bijkomen. Voor dit jaar staan al openingen gepland in Qatar en Shanghai. In 2019 worden flagshipstores geopend in Koeweit en Istanbul, terwijl Milaan in 2021 aan de beurt is.

In Luxemburg krijgt de Franse retailer de beschikking over zo’n negenduizend vierkante meter. De winkel wordt geopend in samenwerking met vastgoedontwikkelaar CODIC en maakt onderdeel uit van het nieuwbouwproject ‘Royal Hamilius’. Dit vastgoedcomplex is een mix van winkels, horeca, kantoren en appartementen en moet het nieuwe lifestylegebied van Luxemburg worden.

Galeries Lafayette ziet in Luxemburg met name grote kansen in de ruim 3,5 miljoen internationale bezoekers, die het land jaarlijks aandoen. Daarbij gaat het volgens de retailer vooral om zakelijke toeristen. “De nieuwe opening toont onze ambitie om het internationale bereik van het merk Galeries Lafayette snel uit te breiden”, aldus ceo Nicolas Houzé.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!