Bakker.com failliet verklaard

Bakker.com failliet verklaard

Bakker.com is afgelopen vrijdag failliet verklaard door de rechtbank in Den Haag. De directie vraagt op korte termijn ook voor alle andere Nederlandse vennootschappen faillissement aan, zo laat curator Emile ten Berge weten.

De plantenpostorderaar kreeg een week terug nog uitstel van betaling. Het bedrijf zou twee maanden de tijd hebben om verkoopgesprekken met enkele geïnteresseerde partijen te voeren. “Het is een complexe zaak, maar ik zie nog wel perspectief. Het is te repareren”, zei interim-topman Herman Hovestad tegen Het Financieele Dagblad.

Door het faillissement is de curator nu aan zet. Hij zegt samen met de bank de mogelijkheden voor een doorstart van de commerciële activiteiten van Bakker.com te onderzoeken. Meerdere partijen hebben volgens Ten Berge al interesse getoond voor een doorstart. “Wellicht zullen zich nog meerdere kandidaten melden.”

De curator gaat deze week in gesprek met de geïnteresseerde partijen. Over het aantal en de inhoud van eventuele biedingen doet hij voorlopig geen mededelingen.

Bakker.com is met zo’n zeshonderd medewerkers verspreid over 21 landen het grootste tuinpostorderbedrijf van Europa. De Nederlandse activiteiten van Bakker.com liggen volgens de curator op dit moment nagenoeg stil. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!