Binnenstad Assen krijgt miljoeneninjectie

Binnenstad Assen krijgt miljoeneninjectie

Gemeente, provincie en externe partijen investeren in totaal negen miljoen euro om de binnenstad van Assen aantrekkelijker te maken. Ook wordt de komende jaren twaalfduizend vierkante meter winkeloppervlakte uit de markt genomen, meldt Dagblad van het Noorden.

In het plan ‘Vernieuwen, Versterken en Verkleuren’ krijgt de Drentse hoofdstad van zowel de gemeente, provincie als derde partijen drie miljoen euro. In ieder geval wordt het centrale Koopmansplein onder handen genomen moet dit ‘het hart van Assen’ worden. Verder wordt het winkelgebied ‘ingedikt’ naar het stadshart, waarvoor onder meer winkels worden verplaatst. Ook krijgen betrokkenen, zoals vastgoedondernemers en inwoners, de ruimte om zelf ideeën voor verbetering aan te vragen.

In de afgelopen twee jaar is al achtduizend vierkante meter aan winkels verdwenen. Assen kampt nog steeds met veel leegstand, waardoor nog meer winkelpanden moeten worden omgebouwd. Er zijn volgens wethouder Anry Kleine Deters veel aanvragen om bestemmingsplannen van detailhandel naar wonen te wijzigen. De gemeenteraad moet nog een besluit moet nemen over de investering, maar de wethouder verwacht geen tegenstand.

Parallel aan de plannen voor de binnenstad loopt nog steeds de ontwikkeling van een outletcentrum bij het TT-circuit. Een eerste plan daarvoor werd in 2016 afgeschoten door Provinciale Staten, maar initiatiefnemer Raymond Coronel diende een aangepast voorstel in. Daarbij is afgesproken dat de zogeheten OutleTT jaarlijks 150 duizend euro bijdraagt aan versterking van de binnenstad. De gemeenteraad ging in oktober al akkoord met het nieuwe plan.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!