'Onrust ondanks akkoord Maxeda en Formido-franchisers'

'Onrust ondanks akkoord Maxeda en Formido-franchisers'

De onderhandelingen tussen Maxeda en de Stichting Formido Franchisenemers zijn zo goed als afgerond. De twee partijen werken aan een convenant, dat aan de ondernemers wordt voorgelegd.

Maxeda kondigde vorig jaar aan te stoppen met de formule Formido. Niet alle winkels van Formido worden daarbij omgebouwd tot zusterformule Praxis. Sommige winkels bevinden zich te dicht bij elkaar, terwijl er ook franchisenemers zijn die niet om willen. Een speciale werkgroep die de belangen van deze uittreders meer moet behartigen voelt zich niet gehoord, meldt vakblad MIX.

In een interne memo spreekt de werkgroep over een gebrekkige communicatie en vooronderzoek, terwijl afspraken onvoldoende worden nagekomen. ‘De wedstrijd is allang begonnen, terwijl sommigen misschien nog in de kleedkamer wachten tot ze naar het veld mogen’, klinkt het.

De werkgroep trok zich eind januari terug uit een gepland gesprek met Maxeda. Een paar dagen later werden de taken helemaal neergelegd, nadat de Stichting Formido Franchisenemers ondernemers had uitgenodigd voor een bijeenkomst op 27 februari. Daar worden de onderhandelingsresultaten, vertaald in een convenant, gepresenteerd. Het is nog niet duidelijk wat de gevolgen zijn voor het onderhandelingsproces.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!