VanHaren wint weer slag tegen Christian Louboutin

VanHaren wint weer slag tegen Christian Louboutin

Schoenenontwerper Christian Louboutin kan geen merkrecht vestigen op het gebruik van rode zolen. Dat zegt de advocaat-generaal van het Europees Hof van Justitie in een al jaren lopende zaak tussen de ontwerper en vanHaren.

Een combinatie van kleur en vorm kunnen niet onder het Europese merkenrecht vallen, vindt de adviseur van het Hof. Het is hetzelfde advies dat hij in juni vorig jaar gaf. Het Hof besloot toen echter dat het mondelinge deel van de zaak opnieuw moest worden gedaan voor een hogere kamer van een rechtbank, vanwege het grote belang van het onderwerp. 

De rechters komen binnen enkele maanden met hun vonnis, zegt een woordvoerder van het Hof tegen RTL Z. Meestal wordt het advies van de advocaat-generaal overgenomen. Vervolgens moet een Nederlandse rechter zich er nog over uitspreken.

VanHaren gaf in 2012 geen gehoor aan het verzoek van Christian Louboutin te stoppen met de verkoop van zwarte en blauwe damesschoenen met rode zolen. Daarop volgde een jarenlange juridische strijd, die draaide om de vraag of een rode zool als merk geregistreerd kan zijn. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!