Hudson’s Bay weigert bod op kwakkelend Galeria Kaufhof

Het bod van Signa Holding op de Duitse warenhuisketen Galeria Kaufhof is afgewezen. De raad van bestuur van huidige eigenaar Hudson’s Bay Company heeft unaniem tegengestemd. Dat heeft de Canadese retailer woensdag bekendgemaakt.

Signa Holding is al eigenaar van branchegenoot Karstadt. De investeringsmaatschappij van de Oostenrijke René Benko zou drie miljard neer hebben willen leggen voor Galeria Kaufhof. Daarmee wilde hij ook het vastgoed van het Duitse bedrijf in handen krijgen.

Hudson’s Bay heeft het bod naar eigen zeggen zorgvuldig bekeken en overwogen, in samenspraak met financiële en juridische adviseurs. Ook is er een persoonlijke ontmoeting geweest met Signa Holding en zijn adviseurs. De investeringsmaatschappij zou het bod inmiddels hebben teruggetrokken, waardoor de gesprekken zijn beëindigd.

Het bod doet volgens de top van Hudson’s Bay Company geen recht aan de waarde van de Duitse activiteiten en het vastgoed. Ook zou er onvoldoende zekerheid zijn met betrekking tot de financiering om het bod verder te overwegen. Bovendien vormt de Europese tak naar eigen zeggen ‘een belangrijke pijler onder de langetermijnstrategie’.

Woensdag werd ook bekend dat Galeria Kaufhof een reorganisatie doorvoert op het hoofdkantoor in Keulen. Om de personeelskosten te verminderen, verdwijnt ongeveer een kwart van de 1600 arbeidsplaatsen. Het hoofdkantoor dient ook als uitvalsbasis van Hudson’s Bay Company Europe, dat met de formules Hudson’s Bay en Saks Off 5th in Nederland actief is.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!