Primark overstag: lijst met leveranciers openbaar

Primark overstag: lijst met leveranciers openbaar

Primark heeft in navolging van veel andere grote kledingmerken een lijst met leveranciers gepubliceerd. Informatie over ruim negenhonderd fabrieken in 31 landen is voortaan te vinden op de website van de Ierse modeketen.

De informatie bestaat onder meer uit namen, adressen en het aantal werknemers van de fabrieken. Alleen ‘gevestigde leveranciers’ die langer dan een jaar met het bedrijf samenwerken staan vermeld. In totaal zijn de fabrieken goed voor 95 procent van de producten die Primark in zijn winkels verkoopt.

Primark hield de publicatie volgens een woordvoerder lange tijd tegen vanwege het ‘commerciële voordeel’ dat de informatie zou geven. Omdat bijna al zijn fabrieken ook voor andere merken werken, en een deel van die retailers wel details deelt, gaat Primark nu toch overstag. De lijst wordt voortaan twee keer per jaar geüpdatet.

De afgelopen jaren publiceerden ook retailers als Adidas, H&M, C&A, Esprit en Gap hun lijst met leveranciers. Nudie Jeans werkt zelfs met een production guide op zijn website, waar alle wereldwijde partners staan vermeld. “Door een goed rolmodel te zijn, hopen we dat andere merken ons voorbeeld volgen”, zegt topman Palle Stenberg daarover in het februarinummer van RetailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!