Game Mania brengt nieuw concept naar Amsterdam

Game Mania brengt nieuw concept naar Amsterdam

Game Mania opent zaterdag de eerste Nederlandse winkel volgens zijn nieuwe concept. Met de verbouwde vestiging aan de Ceintuurbaan zet de retailer naar eigen zeggen ‘de nieuwe standaard voor gamestores’.

In de nieuwe winkel vervangt Game Mania schapruimte door ledschermen en spelcomputers, waarop bezoekers kunnen spelen. Daarmee wil de formule niet alleen als winkel, maar als verzamelplek voor gamesliefhebbers fungeren. Verder is er een touchscreen waarop klanten nieuwe en aankomende gamereleases kunnen zien en de winkelvoorraad kunnen checken. Game Mania zet verder in op het organiseren van gametoernooien- en events in de winkel. 

Game Mania introduceerde zijn nieuwe concept vorig jaar al in Antwerpen. De gamesretailer wil zeker vijf winkels volgens het nieuwe concept openen in Nederland, zei ceo Kris Lenaerts eerder tegen RetailTrends. Naast de hoofdstad staan daarbij in ieder geval Rotterdam en Groningen op de wensenlijst. “Daarna sluiten we niet uit dat we een afgeleide van dit concept ook op kleinere locaties neerzetten.”

Game Mania werd na het faillissement van Free Record Shop teruggekocht door zijn oorspronkelijke oprichters. Sindsdien heeft de gameverkoper naar eigen zeggen altijd omzetstijgingen gezien en zwarte cijfers geschreven. De van oorsprong Belgische winkelketen heeft vijftig van zijn in totaal 85 vestigingen in ons land. “De kans dat dat er nog veel meer worden lijkt me klein, maar significant minder zullen het er ook niet zijn”, aldus Lenaerts.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends