Het beste van RetailTrends: week 6

Het beste van RetailTrends: week 6

RetailTrends.nl richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Na Amazon en Alibaba is daar nu JD.com
Onbemande winkels, bezorgrobots en high-tech supermarkten: JD.com heeft het allemaal. Ook de ambitie om Europa te veroveren, ontbreekt niet bij de Chinese grootmacht. Wie is JD.com eigenlijk?

De nieuwe generatie supermarkten van Woolworths
Met de grootste investering van de afgelopen jaren heeft Woolworths in Sydney het startschot gegeven voor een nieuw gezicht van zijn supermarkten. Verse maaltijden, een bakkerij voor customizable taarten en een schap met levende sla, het is er allemaal.

Hoe H&M er weer bovenop moet komen
H&M doet dit jaar maar liefst 170 winkels op slot, het grootste aantal in zeker twintig jaar. Samen met een afzwakkende omzetgroei, teruglopende winstgevendheid en onrustige aandeelhouder, lijkt het er sterk op dat het succesverhaal van de fast fashionreus aan slijtage onderhevig is. Wat te doen voor het op één na grootste modebedrijf ter wereld?

Zo groot wordt conversational commerce
Als je het Sonos vraagt gaan we van click & read naar speak & listen, vat Europa-directeur Adriaan Thierry het samen. Conversational commerce is wat hem betreft dé verandering die retail de komende jaren een nieuw gezicht gaat geven.

Wat de schoenen van Linja zo bijzonder maakt
Wie mooi wil zijn moet pijn lijden. Het spreekwoord lijkt gemaakt voor hoge hakken. Linja Shoes probeert het tegendeel te bewijzen, vertelt oprichter Bianca Blom. “Ik heb het gebruikelijke businessmodel in de mode omgedraaid.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!