Rituals gaat voor een grotere voetafdruk in Amerika

Rituals gaat voor een grotere voetafdruk in Amerika

Rituals opent dit voorjaar zijn eerste winkels aan de westkust van de Verenigde Staten. Het Nederlandse cosmeticamerk opent zeker tien winkels in Californië, vertelt oprichter Raymond Cloosterman aan WWD. “We spannen ons dit jaar nadrukkelijk in om een voetafdruk te creëren in de Verenigde Staten.” 

Rituals heeft momenteel al tien winkels in de omgeving van New York, waar het merk vooral in winkelstraten is te vinden. In Californië komen de filialen voornamelijk in winkelcentra van vastgoedeigenaar Westfield. Hoeveel winkels Rituals in de Verenigde Staten gaat open, vertelt Cloosterman niet. Bronnen van WWD spreken over minstens honderd filialen in de komende vijf jaar.

Rituals ging een paar jaar terug al van start in de Verenigde Staten, maar was zijn tijd volgens Cloosterman vooruit. “We moeten nog altijd veel leren in de Verenigde Staten en hebben een lange weg te gaan. Maar we zijn er zeker van dat de Amerikaanse consument klaar is voor meer mindfulness, gezondheid en de slow down-beweging.”

Rituals werkt in de Verenigde Staten onder meer samen met beautyketen Ulta. Ook zijn de producten te koop in warenhuizen van Macy’s. Het bedrijf staat volgens hem open voor meer samenwerkingen in het land.

Cloosterman noemt Rituals het snelst groeiende beautymerk van Europa. “In een tijd waarin iedereen winkels sluit, openen wij er twee tot drie per week.” De teller van Rituals staat momenteel op 650 winkels in 25 landen. De komende paar jaar wil de retailer uitgroeien tot duizend winkels in Europa. Rituals kijkt ook serieus naar mogelijkheden in de Aziatische markt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!