Makro-moeder ziet winst verdubbelen

Metro heeft het eerste kwartaal afgesloten met een winst van 232 miljoen euro. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van een jaar eerder, toen 124 miljoen onderaan de streep stond.

De omzet kwam uit op 10,8 miljard euro, een fractie meer dan een jaar eerder. Het groothandelsconcern deed met name goede zaken in Oost-Europa. Metro hoopt zijn winstgevendheid met kostenbesparingen verder op te voeren. Het moederbedirijf van Makro handhaaft zijn prognoses voor dit boekjaar, waarin een omzetgroei van 1,1 procent wordt verwacht.

De groothandels waren goed voor 8,1 miljard euro omezt, een groei van 0,6 procent. De Duitse supermarktketen Rea lzag de verkopen juist met 0,5 procent dalen. Hoewel over Makro geen specifieke cijfers bekendgemaakt zijn, staat de omzet in ons land al een tijd lang onder druk.

Metro zag zijn winst over 2017 nog met ruim een derde afnemen, bij een lichte groei van de omzet. Het concern nam vorig jaar afscheid van zijn elektronicatak, die verder ging onder Ceconomy. Het nieuwe moederbedrijf van MediaMarkt zag zijn winst in het eerste kwartaal juist iets teruglopen.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!