Dit is de winkel van de toekomst van Dunkin'

Dit is de winkel van de toekomst van Dunkin'

Dunkin’ Donuts gaat voortaan door het leven als Dunkin’. In ieder geval in Quincy, Massachusetts, waar vorige maand de nieuwe generatie conceptstores is onthuld. Op iets meer dan een kilometer afstand van de eerste donutzaak is de eerste store of the future geopend.

Dunkin’ tilt zelf niet te zwaar aan de naamsverandering. Zo wordt de naam Dunkin’ al meer dan tien jaar in advertenties gebruikt. Het bedrijf blijft naar eigen zeggen marktleider op het gebied van donuts, maar focust zich meer en meer op de verkoop van ander voedsel en drank. Zo gaan veel Amerikanen alleen naar Dunkin’ Donuts voor een kop koffie. Ook in de nieuwe conceptstore is volop ruimte voor koffie, zowel warm als koud. De koude drankjes komen uit een innovatief tapsysteem, die acht verschillende dranken kan schenken. Voor de warme koffie zijn er volgens de Amerikaanse retailer top-quality flavor-maximizing espressoapparaten, die ambachtelijke kopjes produceren.

Het restaurant beschikt onder meer over digitale kiosken, waar gasten een bestelling zonder tussenkomst van een medewerker kunnen plaatsen. Ook is er een speciale ruimte voor het afhalen van mobiele orders, special voor leden van het loyaliteitsprogramma DD Perks. De parkeerplaats is op zijn beurt voorzien van een speciale on-the-go drivetroughbaan. Als leden een bestelling plaatsen via de app van Dunkin’, kunnen ze de reguliere rij passeren en zich rechtstreeks naar het afhaalraam begeven. Dunkin’ is naar eigen zeggen het eerste Amerikaanse restaurant met deze snelle afhaalservice.

Het ontwerp van de winkel kenmerkt zich door het gebruik van lichtere materialen, natuurlijk licht en een open indeling. Het bedrijf hoopt zo een laagdrempelige, positieve en energieke omgeving te creëren. Het personeel is in bijpassende kleding gestoken. De komende maanden worden meer van dit soort restaurants geïntroduceerd, waarbij alleen in een klein aantal gevallen voor de naam Dunkin’ wordt gekozen.

Dunkin’ Donuts telt momenteel meer dan 12.400 restaurants in 46 landen. In ons land staat de teller inmiddels op negen, verspreid over Amsterdam, Utrecht en Hilversum. Nederland was volgens masterfranchisenemer Roberto Favo het eerste land waar de nieuwe uitstraling van de formule te zien was. “In plaats van de zoetsappige kleuren die we van tien tot twaalf jaar geleden kennen gaan we meer met hout werken”, vertelde hij een jaar terug aan RetailTrends.

 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Dit artikel krijg je cadeau. Lees alles van RetailTrends voor slechts € 10,- (eerste maand).

Word member Of log in