Vastned profiteert van afkoopsom Forever 21

Forever 21 heeft een afkoopsom moeten betalen om te kunnen vertrekken uit zijn flagshipstore in Amsterdam. Hoe hoog het bedrag is als gevolg van het vroegtijdig beëindigen van de huurovereenkomst, meldt Vastned niet. Wel laat de vastgoedeigenaar weten dat de afkoopsom er mede voor zorgt dat zijn directe resultaat dit jaar op hetzelfde niveau blijft als in 2017.

Afgelopen jaar lag het directe resultaat met 2,22 euro per aandeel nog boven verwachting. “In 2017 heeft de strategie duidelijk zijn vruchten afgeworpen”, stelt ceo Taco de Groot. Hij wijst op een verdere toename van de bezettingsgraad naar 98,1 procent en de stijgende like-for-like brutohuurgroei van 1,3 procent. Verder nam de waarde van de totale portefeuille met 4,8 procent toe.

Vastned sloot vorig jaar in totaal 97 huurcontracten af, die samen goed zijn voor 7,4 miljoen aan huurinkomsten. Recent huurde de Canadese schoenenretailer John Fluevog een pand op de Heiligeweg in Amsterdam voor zijn eerste flagshipstore in Nederland. Begin dit jaar werd Uniqlo gestrikt als opvolger van Forever 21 in de hoofdstad.

Dit jaar staat voor Vastned in het teken van continuïteit. Dat betekent onder meer dat het laatste niet-strategisch vastgoed in Nederland van de hand wordt gedaan. Verder wil het bedrijf het horecavastgoed in de portefeuille uitbreiden, omdat het horeca-aanbod ‘steeds vaker de aantrekkingskracht van een stad bepaalt’.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!