Kruidvat: 'Geen enkele reden om geen winkels meer te openen'

Kruidvat heeft de afgelopen zeven jaar gemiddeld 45 nieuwe winkels per jaar geopend. De drogisterijketen verwacht ook de komende jaren nog verder uit te breiden, zegt ceo Gerard van Breen tegenover BNR.

Kruidvat is in aantal vestigingen de grootste retailer van Nederland, met 930 verkooppunten. Er is volgens Van Breen ‘geen enkele reden’ om te veronderstellen dat er geen ruimte is voor nog meer winkels. “De winkels die we de afgelopen jaren hebben geopend, doen het stuk voor stuk hartstikke goed.” 

Gevraagd naar een keuze tussen de winkel en online, zegt Van Breen dat Kruidvat ‘in eerste instantie’ een fysieke winkelketen blijft. Tegelijkertijd wordt veel in e-commerce geïnvesteerd en groeit de webwinkel volgens hem ‘als een speer’. Daarnaast noemt hij het onderscheid tussen beide ‘oud denken’. “De winkels en de webshop vullen elkaar naadloos aan.”

Kruidvat maakt ‘kleine en zorgvuldige stappen’ bij zijn groei in Frankrijk, zegt Van Breen verder. Daarbij speelt volgens hem mee dat de Franse consument geen drogisterij gewend is, omdat hij zijn aankopen bij hypermarchés doet. “Wij moeten dat concept aan hen uitleggen”, aldus de ceo. De drogisterijketen heeft inmiddels vier winkels in het land.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!