Praxis geeft gas op stadswinkels

Praxis geeft gas op stadswinkels

Praxis neemt in Nijmegen de winkel over van de failliete Kijkshop. De bouwmarktketen tekent op 1 april voor het pand, dat zal dienen als achtste stadswinkel. De winkel opent naar verwachting medio juni, meldt vastgoedmanager Marcel van Bruggen.

De winkel bevindt zich op de Bisschop Hamerstraat in het centrum van Nijmegen. De winkel telt zo’n driehonderd vierkante meter en krijgt een assortiment dat is afgestemd op de behoefte van de klant in de buurt. Praxis-directeur Joost de Beijer liet eerder al weten dat hij Nijmegen als locatie op het oog had. “We merken dat onder onze klanten binnen de stadsgrenzen van de grote steden een grote behoefte is aan meer gemak en service.”

De retailer telt momenteel vier vestigingen van de formule Praxis om de Hoek: in Den Haag, Rotterdam en twee in Amsterdam. Verder zijn er nieuwe stadswinkels aangekondigd in Eindhoven, Rotterdam en Utrecht. De eerste twee winkels openen volgende maand, terwijl de opening van Utrecht later wordt vastgesteld. Praxis heeft de ambitie om het aantal stadswinkels nog verder uit te breiden.

De winkel in Nijmegen is momenteel nog geopend voor de opheffingsuitverkoop van Kijkshop. Het is de eerste winkel van de failliete retailer, waarvan bekend is dat die wordt overgenomen. Curator Marieke Boersen liet eerder deze maand al weten dat grote retailpartijen geïnteresseerd zijn in de panden van Kijkshop. Ze zouden elk meer dan tien vestigingen willen overnemen.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends