'Ambitieus' Papa John’s nu ook in Rotterdam

'Ambitieus' Papa John’s nu ook in Rotterdam

Papa John’s heeft maandag zijn eerste vestiging in Rotterdam geopend. Het betekent de eerste vestiging in Zuid-Holland en de tiende in Nederland voor de Amerikaanse pizzaketen.

Papa John’s richtte zich tot nu toe voornamelijk op Amsterdam en de directe omgeving. Zo heeft de retailer vier vestigingen in de hoofdstad zelf en verder winkels in Amstelveen, Diemen en Hoofddorp. Daarnaast zijn er twee locaties in Utrecht. De pizzaketen heeft naar eigen zeggen ‘ambitieuze plannen’, waarbij in ieder geval steden als Den Haag en Leiden nog op de planning staan.

Masterfranchisenemer Jitesh Patel zei een jaar geleden nog tegen RetailTrends zich in eerste instantie op Noord-Holland te focussen, waarbij hij plaatsen als Haarlem en Almere noemde. Uiteindelijk wil Papa John’s door het hele land aanwezig zijn. "Wij zien veel marktgebieden die nog niet worden bediend”, aldus Patel, verwijzend naar Domino's en New York Pizza die volgens hem kleine gebieden bedienen.

Papa John’s krijgt verder concurrentie van Pizza Hut, dat aan een comeback in ons land bezig is. De eveneens Amerikaanse keten wil eind dit jaar over vijftien vestigingen beschikken. Masterfranchisenemer Soeniel Sewnarain van die formule toonde zich sceptisch over het bestaansrecht van Papa John’s. “Zij richten zich op bezorging en dan moet je van goeden huize komen, wil je kunnen concurreren met New York Pizza en Domino’s.”
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!