BCC verbetert zijn winstgevendheid

Het transformatieplan van BCC begint zijn vruchten af te werpen. Dat meldt eigenaar Fnac Darty bij de publicatie van zijn jaarcijfers. De winstgevendheid van de Nederlandse elektronicaketen is vorig jaar verbeterd.

De omzet in de Benelux nam vorig jaar met een procent toe tot 917 miljoen euro. Daarbij profiteert de regio vooral van de sterke toename van internetverkopen in België, waar de formules Fnac en Vanden Borre actief zijn. Ook kwamen er acht winkels bij. De like-for-like omzet liep met 1,3 procent terug.

Het operationeel resultaat in de Benelux kwam uit op 12,1 miljoen euro, wat een groei van bijna zestig procent betekent ten opzichte van een jaar eerder. De operationele marge nam met vijftig basispunten toe tot 1,3 procent. Specifieke cijfers voor Nederland worden niet bekendgemaakt. De winkelketen is al jaren verliesgevend. Topman Herman Bramer zei onlangs nog dat BCC er aanzienlijk beter voor staat dan een jaar. “Ik durf te zeggen dat we gezond zijn, maar we kunnen nog fitter worden dan we vandaag zijn.”

De totale omzet van Fnac Darty liep vorig jaar met 0,4 procent op naar 7,45 miljard euro. Het operationeel resultaat groeide met een derde tot 270 miljoen euro. Het fusiebedrijf verwacht dat er eind dit jaar 130 miljoen euro aan synergievoordelen zijn behaald.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!