'Bauhaus wil ook naar Leeuwarden'

Bauhaus heeft Leeuwarden op het oog voor zijn vierde vestiging in Nederland. Bij de gemeente is ‘een gedetailleerde bouwaanvraag’ ingediend, schrijft de Leeuwarder Courant.

Bauhaus wil zich met een winkel van twaalfduizend vierkante meter vestigen aan de Slauerhoffweg naast het WTC in Leeuwarden. Dat is een van de weinige gebieden waar de gemeente perifere detailhandel toestaat. De bouwmarkt krijgt volgens de bouwaanvraag een drive-in, waar bezoekers bouwmateriaal in de auto kunnen laden. Verder komen er afdelingen voor watersport, tuin en sanitair en een parkeerterrein dat bijna net zo groot wordt als de winkel zelf. 

Bauhaus wil niet reageren op de plannen in de Friese hoofdstad. De retailer zou twee jaar terug al plannen hebben gehad voor een winkel in Leeuwarden, maar dat ging toen niet door. 

De Duitse dhz-keten heeft inmiddels winkels in Groningen en Hengelo, terwijl een vestiging in Venlo in aanbouw is. De opening in de Limburgse stad staat voor de tweede helft van dit jaar gepland. Verder wil Bauhaus zich op korte termijn vestigen in Den Hoorn. Binnen een paar jaar hoopt de bouwmarktketen vijftien winkels in Nederland te hebben.


 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!