Oprichter Kamera Express maakt plaats voor investeerder

Oprichter Kamera Express maakt plaats voor investeerder

Kamera Express heeft in investeringsmaatschappij Vendis Capital een nieuwe aandeelhouder gevonden. De twee partijen zeggen samen het groeipotentieel van de winkelketen te willen benutten. Welk bedrag er met de investering is gemoeid, wordt niet bekendgemaakt.

Oprichter Peter Merceij, die in 1995 de eerste winkel opende, stapt uit het bedrijf. “Na 43 jaar in de fotohandel actief te zijn geweest geef ik hierbij het stokje helemaal over”, reageert hij. De dagelijkse leiding was al langer in handen van ceo Ben Cornelisse.

Kamera Express telt momenteel zestien winkels, waarvan vijftien in Nederland en één in België. Onlangs werden nog twee stadswinkels van Camera Warehouse geopend. Eerder ging al een deel van de failliete keten Foto Klein over naar Kamera Express.

Kamera Express is volgens partner Vincent Braams van Vendis Capital ‘een toonaangevende retailer met een sterke en winnende formule die goed gepositioneerd is voor verdere groei’. De participatie valt onder Vendis Capitall II, dat inmiddels goed is voor zeven investeringen. Het fonds van 180 miljoen euro werd in 2015 gelanceerd. Ook merken als Petrol Industries, Noppies en Eyes+more vonden de afgelopen jaren onderdak bij de Belgische investeerder, die op dit moment 390 miljoen euro aan vermogen onder beheer heeft.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!