Olcay Gulsen treedt terug bij verliesgevend SuperTrash

Olcay Gulsen treedt terug bij verliesgevend SuperTrash

Olcay Gulsen is na twaalf jaar gestopt als ceo van haar modemerk SuperTrash. Charles Paape, voormalig topman van onder meer Free Record Shop en Phone House, is haar opvolger.

Het niet voor het eerst dat Gulsen de dagelijkse leiding overdraagt, zegt mede-eigenaar van de Belgische tak Chris de Meerleer tegen Quote. Zij was volgens hem vorig jaar zomer al tijdelijk geen ceo, nadat een groep nieuwe investeerders was ingestapt. Wie destijds tijdelijk de leiding had, is niet duidelijk. Gulsen is volgens De Meerleer bovendien geen grootaandeelhouder meer van Supertrash. De belangen zijn gelijk verdeeld tussen haar en vier mede-aandeelhouders. SuperTrash kampt volgens het zakenblad met een negatief eigen vermogen van twee miljoen euro en leed in 2016 een verlies van ruim drie miljoen euro.

Gulsen laat aan RTL Boulevard dat haar televisiewerkzaamheden de reden zijn voor haar aftreden. Wel blijft ze creatief betrokken bij SuperTrash. De meest recente retailervaring van haar opvolger was bij Dixons, waar hij tussen april 2016 en april vorig jaar interim-ceo was. Tussen 2005 en 2012 gaf Paape achtereenvolgens leiding aan NS Stationskiosken, Free Record Shop en Phone House. “Ik heb geen ervaring met de modebranche, maar heb andere kwaliteiten”, zegt hij tegen Quote.  

Een groep mode-investeerders stapte een jaar geleden voor enkele miljoenen in het kledingconcern, dat in liquiditeitsproblemen terecht was gekomen. Gulsen weet dat destijds aan een ‘mislukte bankoverstap’ en zei dat SuperTrash ‘miljoenen aan omzet met een winstpercentage van twaalf procent’ draaide. Wel erkende ze dat ST. studio, de nieuwe formule waar alle SuperTrash-winkels naar zijn omgebouwd, nog rode cijfers schreef.
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!