Batavia Stad blijft met dubbele cijfers groeien

Batavia Stad heeft zijn omzet vorig jaar met vijftien procent zien toenemen. Het aantal bezoekers nam met hetzelfde percentage toe, zo is dinsdag bekendgemaakt.

Het outletcentrum zet daarmee de trend van de afgelopen jaren door, waarbij steeds sprake was van dubbelcijferige omzetgroei. De stijging van vorig jaar is volgens centre director Patrick Jansen mede mogelijk gemaakt door een modernisering en uitbreiding van Batavia Stad. Daarnaast liep de omzet van vergelijkbare winkels met acht procent op.

Batavia Stad trok naar eigen zeggen flink meer bezoekers uit eigen land. De taks free omzet groeide met twintig procent, vooral dankzij de groeiende populariteit onder Chinezen.

Batavia Stad maakt onderdeel uit van VIA Outlets, dat al zijn elf outletcentra in Europa onder handen neemt. Het Nederlandse outletcentrum was de derde in de rij. Batavia Stad verwelkomde afgelopen mei veertig nieuwe winkels, van merken als G-Star, Marlies Dekkers en Fred de la Bretonière. Het koopjescentrum in Lelystad telt nu 150 winkels.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!