Ook Saturn verhuurt de nieuwste elektronica

Ook Saturn verhuurt de nieuwste elektronica

Saturn heeft in navolging van MediaMarkt zijn verdienmodel in Duitsland uitgebreid. De elektronicaketen maakt het voor klanten mogelijk de nieuwste elektronische producten te huren via zijn website.

Saturn werkt voor de verhuur samen met het Duitse fintechbedrijf Grover, dat vorig jaar een vergelijkbare dienst opzette met zijn zusterformule. In totaal gaat het om ongeveer vijfhonderd producten, zoals smartphones, camera’s, tablets en wearables, die gehuurd kunnen worden. 

Steeds meer consumenten staan volgens de retailer open voor het huren van producten. Zo zou zeventien procent van de Duitse consumenten er al actief mee bezig zijn, terwijl 43 procent er belangstelling voor heeft. Klanten willen volgens coo Carsten Strese niet alleen kiezen via welk kanaal ze producten kopen, maar ook flexibiliteit bij de manier waarop. “Op deze manier creëren we een extra aantrekkelijke mogelijkheid om technologie te ervaren”, stelt hij.

Klanten sluiten de huurovereenkomst rechtstreeks af met Grover, waarbij de minimale contractduur een maand is. Als ze het apparaat niet meer nodig hebben, kunnen ze het naar de startup terugsturen. Ook kunnen ze ervoor kiezen om het product definitief over te nemen.

MediaMarkt ging een jaar terug al van start met de samenwerking met Grover. Over een eventuele uitrol naar Nederland is niets bekend. In ons land zijn onder meer Mycom en Dixons actief met het verhuren van consumentelektronica.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!