ECI gaat verder als BookSpot

ECI gaat verder als BookSpot

Boekenclub ECI is donderdag omgedoopt tot Bookspot. De webwinkel wil met een nieuwe aanpak uitbreiden van de huidige honderdduizend naar driehonderdduizend leden.

BookSpot wil net zulke goede informatie bieden als ‘een degelijke fysieke boekhandel’, zegt eigenaar Boudewijn Poelmann. Leden kunnen er onder meer blogs volgen, advies vragen en reacties achterlaten. Verder worden boeken die meer dan vier maanden op de markt zijn, met toestemming van de uitgever, met twintig procent korting aangeboden.

Poelmann noemt BookSpot ‘een echte aanvulling’, omdat het volgens hem de eerste pure webwinkel is die zich alleen op boeken richt. BookSpot start met de verkoop van alleen Nederlandstalige boeken, maar voegt later ook Engelstalige toe. 

Sinds de doorstart van ECI onder Novamedia in 2014 is het aantal leden geslonken van tweehonderdduizend tot honderdduizend. Hoofd marketing en winkel Jeroen van der Meulen zei onlangs al te werken aan een nieuwe webshop. Eind vorig jaar werd al het social boekenplatform Bookspotters.nl gelanceerd, waar uitgevers, schrijvers en klanten met elkaar in gesprek kunnen gaan. Verder denkt de boekenverkoper aan het openen van shop-in-shops.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!