Fietsverkoop klimt uit het dal

Fietsverkoop klimt uit het dal

Na jaren van daling zijn er vorig jaar weer meer fietsen verkocht in Nederland dan een jaar eerder. Het aantal verkochte fietsen kwam uit op 957 duizend, een stijging van 3,2 procent, blijkt uit onderzoek van GfK in opdracht van RAI Vereniging en Bovag.

Met 294 duizend exemplaren – een groei van 8,7 procent - is inmiddels bijna een op de drie nieuwe fietsen een e-bike. De totale omzet steeg voor het vijfde jaar op rij tot een nieuw recordniveau van ruim 976 miljoen euro. Nadat in 2007 1,4 miljoen fietsen werden verkocht, daalde het verkoopvolume de daaropvolgende negen jaar op rij. Door de groeiende populariteit van e-bikes is die een halt toegeroepen, stelt RAI Vereniging.

De groeiende verkoop van elektrische fietsen gaat vooral ten koste van de hybride en de gewone stadsfiets. Die laatste is met 399 duizend fietsen, goed voor een marktaandeel van 42 procent, nog wel het populairst. Het gemiddelde bedrag dat aan een nieuwe fiets werd besteed lag in 2017 met 1020 euro een fractie hoger dan het jaar ervoor, toen voor het eerst de grens van duizend euro werd doorbroken.

De Nederlandse fietsverkoop bereikte in 2016 een ‘absoluut dieptepunt’ van 928 duizend nieuwe exemplaren. Dat betekende het laagste aantal in bijna dertig jaar. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!