Topshelf ruziet om signing

Topshelf is door de rechtbank Gelderland veroordeeld tot het betalen van twintigduizend euro voor de signing van zijn warenhuizen. Dat is ongeveer de helft van het bedrag dat signingspecialist Sizo had geëist.

Topshelf opende afgelopen twee jaar in totaal vijf warenhuizen in voormalige panden van V&D. Om kosten te besparen koos de retailer daarbij om het aanwezige interieur en winkelmeubilair te hergebruiken. Sizo had de taak om er een luxe uitstraling aan te geven, voor het marktsegment ‘net onder de Bijenkorf’. 

De samenwerking tussen de twee partijen liep echter niet zonder problemen. Sizo beklaagde zich over het uitblijven van betalingen, terwijl Topshelf sprak van loslatende bestickering en beplakking in de winkels in Groningen, Arnhem en Nijmegen. Ook werd het logo op de buitengevel in Groningen niet voor de opening in december 2016 geplaatst.

Het conflict escaleerde, toen Sizo vorig jaar april zijn werkzaamheden neerlegde nadat een tweede betalingstermijn niet was nageleefd. In de rechtbank bleek dat het daarbij slechts om een vertraging van een dag ging, waardoor het bedrijf volgens de rechter niet met de werkzaamheden had mogen stoppen. Een schadevergoeding van elfduizend euro wordt daarom niet toegewezen. Topshelf moet alleen betalen voor de binnensigning in Groningen die al was aangebracht. Daardoor blijft er na tussenkomst van de rechter nog twintigduizend van de oorspronkelijke rekening van 27 duizend euro over.

Voor Topshelf is de ruzie extra pijnlijk, omdat het conflict escaleerde toen de retailer het warenhuis in Groningen tot een succes probeerde te maken en sluiting nog niet aan de orde was. Topshelf heeft naar eigen zeggen veel last gehad van het ontbreken van een buitenlogo en het aanzicht van het interieur, dat niet zoals afgesproken zou zijn afgewerkt. Het warenhuis in Groningen ging begin dit jaar dicht. Ook de andere vier warenhuizen zijn inmiddels gesloten.

Reacties 2


Seb Seb 7 mrt, 08:56

Topshelf moet eens stoppen met alles en iedereen de schuld te geven van het mislukken. Het waren gewoon zéér slechte winkels.


Peter Jansen 7 mrt, 11:01

..het was niet eens een winkel te noemen.
Arnhem zat in het omhulsel van Vroom & Dreesmann.

Ze waren niet eens in staat om het pand normaal te vullen. Overal legen plekken.
Was er 1 keer, meteen afscheid genomen van TS.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!