Kwantum door het stof om tekort aan goede vaklieden

Kwantum door het stof om tekort aan goede vaklieden

Kwantum voelt zich gedwongen onbekende zelfstandige stoffeerders in te huren. Daardoor worden fouten gemaakt bij bijvoorbeeld het leggen van vloerbedekking, zegt coo Ludo Campman van de woonwinkelketen in De Telegraaf.

Een echtpaar uit Dronten trok bij de krant aan de bel, nadat het stofferen van drie slaapkamers in hun nieuwbouwwoning verkeerd was gegaan. Aan de randen ontbreekt op sommige stukken zo’n tien centimeter. Kwantum trekt het boetekleed aan en belooft snel nieuw tapijt te leggen en honderd euro korting te geven voor de overlast. “Dit had nooit mogen gebeuren, maar we kunnen simpelweg niet aan goede vaklieden komen”, aldus Campman. Hij pleit voor een vakmancursus voor onder meer asielzoekers om de nood te lenigen. 

Ook de Branche Vereniging Projectinrichting stelt dat er te weinig vaklieden zijn die tapijt kunnen leggen. Alle bedrijven hebben een gebrek aan goede mensen, stelt secretaris Ab Sprong. Een poging om mensen zelf op te leiden, levert vooralsnog weinig op. De klachten over het gebrek aan goed personeel zijn er al twee à drie jaar, stelt Spong. “Maar dat geldt niet alleen bij ons, maar ook bij schilders of andere vaklui.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends