IKEA ziet winst in Nederland iets teruglopen

IKEA ziet winst in Nederland iets teruglopen

IKEA heeft het vorige boekjaar 53,5 miljoen euro winst geboekt met zijn retailactiviteiten in Nederland. Dat is iets minder dan een jaar eerder, toen de Zweedse woonwinkelketen onder de streep 54 miljoen euro overhield.

Het verschil tussen de twee boekjaren, die tot eind augustus lopen, laat zich grotendeels verklaren door een hogere winstbelasting. De kosten en omzet liepen vorig jaar ongeveer gelijk op. 

IKEA maakte eerder al bekend dat er afgelopen boekjaar 1,2 miljard euro is omgezet in ons land. Dat is een omzetgroei van ruim vier procent, zo blijkt uit het jaarverslag van de Nederlandse organisatie. De omzetstijging komt onder meer bij de services vandaan. IKEA zette vorig jaar ruim 21 miljoen euro om met bijvoorbeeld het installeren en transporteren van producten voor Nederlandse klanten. Een jaar eerder was dat nog zeventien miljoen euro.

IKEA groeide het afgelopen jaar van 5.458 naar 6.117 medewerkers in Nederland. In totaal werd er voor 5,8 miljoen euro aan bonussen uitgekeerd, als onderdeel van het loyaliteitsprogramma Tack! dat in 2014 is opgezet. Daarbij worden medewerkers beloond als ze meer dan vijf jaar in dienst zijn. De voorgaande twee jaren gaf IKEA nog telkens meer dan tien miljoen euro aan bonussen uit.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!