Den Haag wil volledig over op elektrische bevoorrading

Den Haag wil volledig over op elektrische bevoorrading

Alle winkels en horeca in de binnenstad van Den Haag mogen in 2025 alleen nog door schone voertuigen worden bevoorraad. Daarover hebben betrokken partijen donderdag een convenant ondertekend.

Naast de gemeente Den Haag is het Convenant Stedelijke distributie ondertekend door onder meer de Stichting Binnenstad, Koninklijke Horeca Nederland, het MKB en werkgeversorganisaties. De precieze afspraken om de emissievrije bevoorrading voor elkaar te krijgen worden de komende tijd uitgewerkt. Subsidies om schone voertuigen aan te schaffen en een hub voor bevoorrading vanuit de rand van de stad behoren tot de mogelijkheden.

De transportbranche stelde in september al dat de bevoorrading in de grotere binnensteden in 2025 alleen nog met elektrische voertuigen moet gebeuren. De branche wil naar nul emissie in de binnensteden en ‘low emissie’ in het buitengebied. Een proef om de bevoorrading in de binnenstad van Breda te verduurzamen liep twee jaar terug nog stuk, omdat er onvoldoende draagvlak bleek onder ondernemers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!