Suitsupply dreigt The TailorMates met rechtszaak

Suitsupply dreigt The TailorMates met rechtszaak

Suitsupply heeft branchegenoot The TailorMates gesommeerd te stoppen met zijn nieuwe campagne. Het Amsterdamse concept laat weten dat zijn slogan ‘Looking for a new suit supplier?’ op bezwaren van Suitsupply stuit.

Suitsupply zou verbolgen zijn over de slogan en de uiting ongeoorloofd en schadelijk vinden. Het gebruik van ‘suit supplier’ in de headings zou voor verwarring kunnen zorgen bij het publiek. De keten van Fokke de Jong overweegt juridische stappen en dreigt met een kort geding.

The TailorMates laat weten dat de campagne met een knipoog moet worden genomen. Het monopoliseren van de Engelse term gaat volgens oprichter Ronald Gans ‘veel te ver’. Hij wijst erop dat het niet gebruik wordt als merk. “We geven alleen maar aan dat wij je nieuwe pakkenleverancier zijn. Dat zou toch moeten mogen. Wij maken immers ook maatpakken.” Hij ziet een eventuele rechtszaak 'met vertrouwen tegemoet'.

The TailorMates ziet er zelf wel de humor van in. Daarbij wijst de retailer, met een flagshipstore op de Amsterdamse Zuidas, op de vroegere ‘pakkenoorlog’ tussen Suitsupply en Oger. Suitsupply gebruikte zo’n vijftien jaar geleden in een mailing naar zijn klanten een cartoon van Fokke en Sukke met de tekst 'Een mooi pak? Daarvoor ga je langs Oger... en dan links... en dan rechts'.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!