Miss Etam-moeder wil nog eens honderd miljoen ophalen

Miss Etam-moeder wil nog eens honderd miljoen ophalen

Modeconcern FNG probeert honderd miljoen euro op te halen via de uitgifte van obligaties. Een kwart wordt gebruikt om eerdere leningen vervroegd af te lossen, zo laat het moederbedrijf van onder meer Miss Etam weten.

FNG heeft zakenbank Belfius in de arm genomen voor de nieuwste obligatie-uitgifte. Onlangs werd al voor 240 miljoen euro aan bankleningen binnengehaald, terwijl eind vorig jaar een private placement dertig miljoen euro opleverde. Het Belgische modebedrijf wil met het nieuwe programma investeerders de gelegenheid geven om opnieuw in te stappen, stelt topman Dieter Penninckx tegenover De Tijd

FNG maakte vorige maand bekend in de loop van dit jaar twee nieuwe winkelconcepten voor Brantano te introduceren. Het schoenenconcept wordt uitgebreid met hoogwaardige modewinkels en grote mode- en schoenwinkels. Dat expansieplan, inclusief de lancering van een nieuw omnichannel platform, kost ongeveer vijftig miljoen euro. De modernisering van de bestaande winkels kost eveneens zo’n vijftig miljoen euro.

Brantano werd twee jaar geleden overgenomen uit het faillissement van Macintosh Retail Group. FNG is verder eigenaar van formules als Promiss, Claudia Sträter, Expresso en Steps.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends