McDonald’s probeert foodcourt tevergeefs te stoppen

McDonald’s probeert foodcourt tevergeefs te stoppen

Een foodcourt met Subway, Burger King, La Place en KFC langs de A28 bij Zwolle is een stap dichterbij. Bezwaren van McDonald’s maken weinig kans van slagen, bleek volgens RTV Oost tijdens een zitting bij de Raad van State.

McDonald’s maakte bezwaar tegen de komst van foodcourt De Vrolijkheid, maar concurrentie speelt volgens de Raad van State geen rol bij het bestemmingsplan. Alleen als horecabedrijven in de omgeving hun deuren als gevolg daarvan moeten sluiten, waardoor ‘leegstand en verloedering’, kan dat een rol spelen. Maar in de directe omgeving van McDonald’s zijn geen horecabedrijven te vinden, wat de fastfoodketen ook erkent.

Naast McDonald’s maakten ook bewoners bezwaar tegen de foodcourt, onder meer omdat er een grote reclamezuil bij komt te staan. De Raad van State zal ook hun bezwaar vermoedelijk afwijzen, omdat ze op meer dan zevenhonderd meter afstand wonen. De uitspraak is over zes weken.

McDonald’s en enkele snackbarhouders in omliggende wijken probeerden de komst van De Vrolijkheid een jaar geleden oom al tegen te houden via bezwaar bij de gemeente. De Zwolse gemeenteraad stemde destijds echter in met de komst van de foodcourt. 
 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!