Outlet Assen sneuvelt weer bij provincie

Outlet Assen sneuvelt weer bij provincie

Ook het tweede plan voor een outletcentrum in Assen is van de baan. Gedeputeerde Staten van Drenthe heeft besloten geen voorstel bij Provinciale Staten in te dienen.

Het eerste plan voor een outlet werd vorig jaar al afgeschoten, waarna initiatiefnemer Raymond Coronel met een nieuw voorstel kwam. Daarin zouden minder winkels komen en meer aanvullende recreatievormen. "Maar het college van GS constateert dat grootschalige detailhandel dominant is in de plannen”, aldus gedeputeerde Tjisse Stelpstra tegen RTV Drenthe. De rest van de visie berust volgens hem ‘voor het grootste deel op intenties die nog lang niet op uitvoering gericht zijn’. De provincie denkt nu na over een andere invulling voor het gebied rond het TT-circuit. 

Brancheorganisatie INretail reageert opgetogen op het Drentse besluit. "Laat dit succes de norm zijn voor heel Nederland”, aldus directeur Jan Meerman. De lobbyclub is tegen detailhandel buiten de binnensteden en wil toevoeging van nieuwe winkelmeters alleen toestaan als oude winkelruimte wordt geschrapt.

Het klappen van het outletplan maakt de weg vrij voor extra investeringen in de binnenstad van Assen. Vastgoedeigenaren hielden de hand op de knip zolang het plan voor OutleTT boven de markt hing. “Wij kunnen alleen investeren mits er geen zeventig nieuwe winkelpanden aan de snelweg gerealiseerd worden”, schreef Vereniging Vastgoed Assen Centrum (VVAC) daarover in een brief aan de gemeenteraad
 

Reacties 2


Johan Heinecke 14 mrt, 10:19

Fijn dar er in Kampen net weer een lobby op gang is gekomen om buiten de binnenstad detailhandel te starten. Alleen nog even bestemmingsplan aanpassen........


O. Busch 14 mrt, 11:17

Goed nieuws. Ik hoop zeer binnenkort het nieuws te lezen waar het natuurlijk echt om gaat. Dat de eigenaren van de panden in de binnenstad nu samen met de overheid echt investeren in de Asser binnenstad. Dat betekent winkelpanden uit de markt nemen en verbouwen tot woon- en werkruimtes of als dat niet kan gewoon slopen. Dat kost op kortere termijn allemaal geld, dus dat is lastig. Maar beloofd is beloofd.
En als die belofte niet wordt ingelost kan het/een FOC plan gewoon weer uit de kast gehaald worden.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!