Inditex groeit vooral online heel hard

Inditex groeit vooral online heel hard

De omzet van Inditex is het afgelopen boekjaar voor het eerst boven de 25 miljard euro uitgekomen. Het moederbedrijf van Zara is goed voor 25,3 miljard euro, bijna negen procent meer dan een jaar eerder. De winst liep met zeven procent op tot 3,4 miljard euro.

Het Spaanse modeconcern maakt voor het eerst bekend hoeveel omzet er online wordt geboekt. Tien procent van de totale omzet komt bij de webshops vandaan. Vorig jaar liep de online omzet met liefst 41 procent op. Het afgelopen boekjaar, dat tot eind januari liep, werd de webshop van Zara in meerdere Aziatische landen gelanceerd. Deze week kwamen daar Australië en Nieuw-Zeeland bij.

Wereldwijd werden in 58 landen fysieke winkels geopend. Aan het einde van het boekjaar telde Inditex 7.475 vestigingen, waarvan 77 in Nederland. In ons land werden in totaal zestien winkels geopend van Zara, Zara Home, Pull&Bear, Bershka en Stradivarius. Alleen Massimo Dutti kreeg er geen winkels bij.

De wereldwijde like-for-like omzet nam vorig jaar met vijf procent toe. Volgens Inditex waren de vergelijkbare omzetcijfers in alle markten en formules positief. Het nieuwe boekjaar is ook weer in de plus gestart. In de eerste zes weken noteerde de Spaanse retailer een omzetgroei van negen procent in lokale valuta.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends