Paddepoelruzie rond fietsenzaak escaleert

Paddepoelruzie rond fietsenzaak escaleert

De Vereniging van Eigenaren van het Groningse winkelcentrum Paddepoel heeft beslag gelegd op het pand van Paddepoel Fietsen. De vereniging eist dat de winkelier 31 duizend euro aan openstaande contributie en boetes betaalt, meldt RTV Noord.

Paddepoel Fietsen houdt zijn deuren op koopavonden gesloten, maar de rechter bepaalde in januari dat winkeliers in die lid zijn van de VvE zich moeten houden aan de vastgestelde openingstijden. De fietsenzaak zegde zijn lidmaatschap in mei vorig jaar op, maar vanwege een opzegtermijn eindigde het lidmaatschap pas op 1 januari. Op advies van de advocaat heeft de retailer voorlopig nog niets betaald, maar tevergeefs geprobeerd er met de VvE uit te komen. 

De VvE wil het verschuldigde bedrag via de beslaglegging alsnog opeisen. Hoewel de eigenaar van Paddepoel Fietsen zegt het bedrag te hebben liggen, wil hij nog niet betalen. De fietsenzaak nog in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank. 
Hoewel de fietsenzaak sinds 1 januari geen lid meer van de VvE, betekent dat volgens de vereniging niet dat de ondernemer niets meer hoeft bij te dragen. Daarom heeft Paddepoel Fietsen ook al contributierekeningen voor de eerste twee kwartalen van dit jaar ontvangen. Daarnaast blijft de vereniging boetes opleggen voor elke dag dat de winkel zich niet aan de openingstijden houdt, omdat dat volgens de VvE los zou staan van een lidmaatschap. 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends