Gemeentebestuur Assen wil outlet doorzetten

Gemeentebestuur Assen wil outlet doorzetten

Het college van B en W in Assen vraagt Provinciale Staten het plan voor een outletcentrum alsnog te bespreken én goed te keuren. Dat staat volgens de Asser Courant in een brief die de gemeente aan de provincie heeft gestuurd.

De gemeente wil dat Provinciale Staten de omgevingsvisie voor het TT-terrein aanpast en vervolgens de OutleTT toestaat. Het college schrijft ‘de volle overtuiging te hebben’ dat het gepresenteerde outletplan ‘een niet te missen kans is voor de ontwikkeling van toerisme en recreatie in Drenthe’. Het college vindt in tegenstelling tot Gedeputeerde Staten dat het nieuwe outletplan wel degelijk afwijkt van het origineel. ‘Het aantal winkels in het nieuwe plan is verminderd en er zijn nieuwe functies toegevoegd’, zo staat in de brief.

Het gemeentebestuur wijst er verder op dat bij het tweede outletvoorstel de verdringingseffecten in de binnenstad lager uitvallen en tijdelijk van aard zijn. Daarnaast is de komst van OutleTT volgens het college van invloed op de ontwikkeling van het gehele gebied. ‘Hierdoor blijven Assen, Drenthe en Noord-Nederland verstoken van een forse economische impuls.’

Gedeputeerde Staten besloot vorige week het plan niet ter bespreking in te dienen bij Provinciale Staten, wat de gemeente ‘verbazingwekkend en teleurstellend’ noemt. Provinciale Staten laat weten volgende week uitsluitsel te geven of er al dan niet verder wordt gepraat over de realisatie van de OutleTT.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!