SuperTrash vraagt faillissement aan

SuperTrash vraagt faillissement aan

Modemerk SuperTrash heeft dinsdag haar faillissement aangevraagd. Dat zegt oprichter Olcay Gulsen tegen RTL Boulevard. Gulsen trad onlangs nog terug uit de directie van SuperTrash.

SuperTrash verkeert al langer in financiële problemen. Zo stapte een jaar terug een groep mode-investeerders voor enkele miljoenen in, om het kledingconcern van de ondergang te redden. In 2016 schreef het bedrijf een verlies van ruim drie miljoen euro in de boeken.

De aandeelhouders zouden door het aanhoudende verlies niet verder willen gaan met het bedrijf. De ondernemer zegt financieel te worden geraakt door het faillissement, omdat ze veel geld in SuperTrash heeft geïnvesteerd. Ze is nog minderheidsaandeelhouder van het merk. “Ik vind het heel erg pijnlijk, het is mijn levenswerk."

Gulsen is naar eigen zeggen vooral goed in creatief denken en het bouwen van een bedrijf, maar is ‘niet de beste continuïteitsmanager gebleken’. “Ik ben iemand die graag veel ballen in de lucht houdt en nu ben ik duidelijk tekortgeschoten. Ik heb niet adequaat genoeg gereageerd”, aldus de ondernemer.

Gulsen introduceerde zo’n twee jaar terug het nieuwe label ST. studio, dat de naam SuperTrash uit de winkelstraten verdreef. Een aantal winkels van ST. studio ging echter al snel op slot. Gulsen werd recent als ceo opgevolgd door Charles Paape, voormalig topman van onder meer Free Record Shop en Phone House. Over een eventuele doorstart is nog niets bekend.

Reacties 1


Seb Seb 21 mrt, 08:51

Het hele probleem van Supertrash / S Studio is dat ze drukker met zichzelf bezig waren dan met collecties ontwerpen voor hun publiek en doelgroep. Totaal het trouwe clientele uit het oog verloren.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!