Topbloemen.nl-eigenaar lanceert landelijke taartenshop

Topbloemen.nl-eigenaar lanceert landelijke taartenshop

Edwin van Arkel heeft deze week de webwinkel Toptaarten.nl gelanceerd. Daarmee wil hij net zo groot worden als met zijn webshop Topbloemen.nl.

Van Arkel heeft de afgelopen jaren een landelijk dekkend netwerk van zo’n 150 lokale bakkers gecreëerd. Zowel consumenten als bedrijven kunnen er terecht voor standaard- of op maat gemaakte taarten. Een lokale bakkerij maakt de taart en bezorgt die zelf thuis. “Na het jaren verfijnen van de Topbloemen-aanpak zijn we klaar om met taarten hetzelfde te doen, en lokale bakkerijen te helpen aan een mooie omzet”, aldus Van Arkel.

Topbloemen.nl nam volgens Van Arkel in 2015 de marktleiderspositie over van Fleurop en is goed voor een jaaromzet van ruim veertig miljoen euro. De bloemenwebshop verzendt jaarlijks ruim een miljoen boeketten naar consumenten en bedrijven. Met de taartenwebshop heeft Van Arkel dezelfde groei voor ogen.

Toptaarten.nl wil uiteindelijk een netwerk van zo’n 250 bakkerijen in Nederland aansluiten, zegt financieel directeur Wim Meuleman tegen het FD. Topbloemen.nl nam in 2016 al cadeauwebshop Geschenkenbezorgen.nl over, die sindsdien onder Topgeschenken.nl opereert. Het moederbedrijf, dat destijds ook tot Topgeschenken werd omgedoopt, is volgens Meuleman winstgevend.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends