Het Franse e-commerceplatform La Redoute opent de komende jaren fysieke winkels in België en Zwitserland. Dat laat directeur retail & b2b Sandrine Guichard weten aan Gondola.

In België ziet La Redoute potentieel voor meerdere winkels, onder meer in Brussel en Antwerpen. Het land staat in de top zes qua omzet en is daarmee een belangrijke markt, zegt Guichard. “België is een land waar design en mode heel hoog aangeschreven staan.” La Redoute opende in 2015 zijn eerste winkel in Frankrijk en heeft er intussen vier van La Redoute Interieur en zeven van het chiquere merk AM/PM. Voor de zomer komen er nog drie winkels bij. 

La Redoute is sinds vorig jaar in handen van Galeries Lafayette. Dat helpt het e-commerceplatform naar eigen zeggen zowel in eigen land als internationaal verder te groeien. Over drie jaar wil La Redoute een omzet van één miljard euro bereiken.
 
La Redoute bezorgt wereldwijd in meer dan 150 landen en is ook in Nederland beschikbaar. Ook verkopen verschillende Nederlandse moderetailers via het platform in Frankrijk, waaronder WE Fashion en CoolCat.