Claire’s heeft goede hoop op herstructurering

Claire’s heeft goede hoop op herstructurering

Winkelketen Claire’s heeft bij de rechtbank om een zogenoemde chapter 11-procedure gevraagd. De Amerikaanse retailer wil alleen in eigen land herstructureren: de internationale winkels blijven vooralsnog buiten schot.

Claire’s kampt al langer met financiële problemen, grotendeels als gevolg van de overname door private equity-firma Apollo Global Management. De schuldenlast bedraagt inmiddels zo’n 1,9 miljard dollar. 

De schuld moet via een herstructurering worden teruggebracht. Daarbij is volgens Claire’s goede hoop dat, in tegenstelling tot de retailers die eerder op de rand van een faillissement stonden, de tienerketen de leidende positie in haar markt kan vasthouden. Het bedrijf wijst op de positieve cijfers van het afgelopen boekjaar, waaronder een bedrijfsresultaat van 212 miljoen dollar, winst van 29 miljoen en groeiend aantal winkels. Dit jaar verwacht  het bedrijf voorbij de vierduizend vestigingen te gaan.

Claire’s benadrukt dat de herstructurering, die in september moet zijn afgerond, geen operationele gevolgen heeft. “We zullen dit proces afronden als een gezonder, winstgevender bedrijf”, is de overtuiging van topman Ron Marshall.

Claire’s telt in Nederland een kleine dertig vestigingen, die veelal in grote steden zijn te vinden. Uit de jaarrekening over 2017 blijkt dat Claire’s in ons land verliesgevend is, maar er voor de lange termijn op winst wordt gerekend. Het Amerikaanse hoofdkantoor heeft daarbij zijn financiële steun toegezegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!