Weerstand tegen Rotterdamse koopavond tijdens dodenherdenking

Weerstand tegen Rotterdamse koopavond tijdens dodenherdenking

Rotterdam overweegt een koopavond te houden op vrijdag 4 mei. Het zou voor het eerst zijn dat de winkels tijdens dodenherdenking open zijn in de stad, schrijft het Algemeen Dagblad.

Rotterdam zou volgens Detailhandel Nederland de eerste gemeente zijn waar gewinkeld mag worden tijdens dodenherdenking. “We zien wel eens uitzonderingssituaties, maar die zijn op één hand te tellen'', zegt directeur Sander van Golberdinge. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei laat gemeenten weten ‘met klem’ te adviseren geen toestemming te geven voor avondopenstelling. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël laat weten het plan ‘ongepast en gevoelloos’ te vinden, Leefbaar Rotterdam noemt het ‘onacceptabel’.

De winkeliers zullen om acht uur twee minuten stilte in acht nemen en hun klanten hierop wijzen, zegt directeur Dominique van Elsacker van binnenstadsvereniging Urban Department Store. Ze verwacht dat er veel draagvlak is onder de winkeliers. “Koopavond is altijd druk en dan is het ook nog eens meivakantie.”

De kwestie wordt volgende week besproken op het stadhuis, laat een woordvoerder van wethouder Maarten Struijvenberg weten. Het is zes jaar geleden dat dodenherdenking op vrijdag viel. “We hebben dit nog niet eerder aan de hand gehad en moeten kijken of dit wel mag volgens de winkeltijdenwet”, aldus de woordvoerder. 
 

Reacties 3


Machiel R 28 mrt, 22:26

Wat een totaal ongepaste actie van de binnenstadvereniging. Ja het is koopavond maar juist het feit dat het meivakantie is moet geruststellen dat klanten voldoende ruimte hebben te winkelen. Dominique van Elsacker zou eens naar Auswitch moeten gaan voor er nog meer van dit soort domme acties bedacht worden!


Jan Janssen 29 mrt, 10:23

Helemaal eens met Machiel R, dit is ronduit schaamteloos. Laten we eens ophouden met denken dat alles moet wijken voor commercie, er bestaat ook nog zoiets als respect en fatsoen.


H Dussen 29 mrt, 20:25

Alles moet wijken voor de commercie. Echt niet ok! In andere landen zit alles gewoon dicht met herdenkingen e.d. Maar hier moet het weer open. Stop ermee en toon respect, dus dicht houden de winkeldeur op een zo'n belangrijk moment!

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!