Lake Side maakt geen doorstart

Lake Side maakt geen doorstart

Het is de curator niet gelukt om een doorstart te realiseren voor Lake Side. Er kwamen weliswaar twee biedingen binnen op de failliete modeketen, maar beide partijen haakten om uiteenlopende redenen af. Dat laat curator Ralf van der Pas weten in het eerste faillissementsverslag.

Lake Side werd vorige maand failliet verklaard en telde op dat moment nog achttien eigen winkels en tien franchisevestigingen. Het bedrijf was sinds twee jaar in handen van het management, bestaande uit Hans den Arend en Daniëlle Horsten. Zij spraken met huisbank ABN Amro af het krediet van een miljoen euro in twee jaar tijd te halveren, maar dat bleek door een omzetdaling niet haalbaar.

Lake Side kampte na de management buy-out met sterk teruglopende bezoekersaantallen, zo bleek uit een eerdere analyse van een deskundige. Ook was het vertrouwen van leveranciers en personeel ‘niet zonder meer overdraagbaar’. Omdat uit de liquiditeitsprognose bleek dat Lake Side dit jaar over onvoldoende cash zou beschikken om de betalingsregelingen na te kunnen komen, is de stekker uit het bedrijf getrokken.

Het faillissement heeft ook grote gevolgen voor de tien franchisenemers. De curator had de voorkeur om de winkels in eerste instantie open te houden en de situatie ‘zoveel mogelijk bij het oude te laten’, waarbij de franchisenemers geen franchise- en managementfees hoefden te betalen. Zes franchisenemers gaven echter aan daar niet aan mee te willen werken en direct te stoppen. Vier franchisenemers gaan volgens Van der Pas zelfstandig verder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!