Retailers domineren lijst van groeikanonnen

Retailers domineren lijst van groeikanonnen

Takeaway.com heeft van alle Nederlandse bedrijven de afgelopen drie jaar de sterkste groei in banen en omzet geboekt. De etenbestelsite voert daarmee de top 250 grootste groeibedrijven aan, die jaarlijks wordt samengesteld door Erasmus Centre for Entrepreneurship.

Voor de samenstelling van de lijst is gekeken naar zowel de omzet- als banengroei tussen 2014 en 2017. Het bedrijf van Jitse Groen was in die periode goed voor een gemiddelde omzetgroei van 68 procent en creëerde 936 nieuwe banen. Koploper van vorig jaar Rituals staat nu op de tweede plaats, met 2448 nieuwe banen en een gemiddelde groei van 44 procent. Op plek drie en vier staan Coolblue en Action, met respectievelijk 2040 en negenduizend nieuwe banen en groeipercentages van vijftig en 24 procent.

Ook bol.com staat met een negende plek nog net in de top tien, met 533 nieuwe banen en twintig procent gemiddelde groei. Onder de nummers elf tot en met 250, die niet op volgorde zijn gerangschikt, staan onder meer Athleteshop, Belsimpel, Body & Fit, Brandfield, Kamera Express, Flinders en Leapp. Bedrijven met een minimale jaarlijkse groei van twintig in omzet of werknemers, minimaal tien personeelsleden en vijf miljoen euro omzet komen in aanmerking voor de lijst.

RetailTrends