'Goedkoop Amazon zorgt voor aardverschuiving in Nederland'

De helft van de producten van Amazon is goedkoper dan vergelijkbare artikelen bij grote Nederlandse webshops. Dat blijkt uit een analyse van vergelijkingssite Vergelijk.nl.

Voor het onderzoek werd gekeken naar een aantal producten die zowel op Amazon.de als onder meer bol.com en Coolblue worden verkocht. Daaruit blijkt dat de prijzen bij Amerikaanse e-commercereus in veel gevallen lager zijn, zegt eigenaar Ben Kerkhof van de vergelijkingssite tegen De Financiële Telegraaf. Vooral A-merken zijn volgens hem vaak goedkoper bij Amazon.

Vergelijk.nl voorziet een ‘aardverschuiving voor online shoppers’ zodra Amazon volledig in Nederland van start gaat. Nog dit jaar introduceert de e-commercereus negentien à twintig productcategorieën op Amazon.nl en Amazon.be, zegt Kerkhof tegen Twinkle. Vooralsnog worden daar alleen e-books verkocht. Amazon verkoopt wel al via zijn Duitse website in ons land, die vorig jaar in het Nederlands werd vertaald. Ook kunnen consumenten gebruik maken van abonnementsdienst Amazon Prime, waarmee producten voor een vast maandbedrag gratis thuisbezorgd worden.

De groeiende aandacht van Amazon voor de Nederlandse markt hoeft geen gevolgen voor bestaande spelers te hebben, zei Thuiswinkel.org-directeur Wijnand Jongen na de lancering van Prime. Ons land is volgens hem geen topprioriteit voor de Amerikaanse etailer, dat zich veel meer op de thuismarkt en India richt. 

Reacties 2


Johan Heinecke 3 apr, 11:26

Ehm, dus de helft is duurder ????


ikke weet het 3 apr, 13:20

Leuk zo'n vergelijkings site, maar je komt er alleen op als je bij hun betaald, dus hoe betrouwbaar zijn prijzen dan ??

Ik weet dat er genoeg webshops goedkoper zijn dan hierboven genoemde partijen, maar dat deze de kosten van vergelijk.nl niet willen of kunnen betalen.


Dus een onderzoek van lik me vestje.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!