Drenthe zet definitieve streep door outlet

Provinciale Staten van Drenthe heeft het plan voor een outlet in Assen opnieuw afgeschoten. De provincie schaarde zich volgens de Asser Courant achter de argumenten van tegenstanders, die omzetverlies voor winkels in steden en dorpen vrezen.

Gedeputeerde Staten had eerder besloten het aangepaste plan voor een outletcentrum niet eens voor te leggen aan Provinciale Staten, maar op aandringen van de PVV en D66 in Assen stond het woensdag alsnog op de agenda. Een meerderheid kwam tijdens een debat in het provinciehuis tot de conclusie dat het nieuwe plan weinig afweek van het originele. “Vijftienduizend vierkante meter weidewinkels betekent omzetverlies in de steden en de dorpen”, zei CDA-fractielid Henk Reinders. 

Reinders wijst er verder op dat er ‘behoefte is aan duidelijkheid in deze discussie’, zodat initiatieven in Drentse stadscentra van start kunnen. Hij doelt daarmee onder meer op het dreigement van vastgoedeigenaren, die lieten weten niet te willen investeren in de binnenstad van Assen zolang het plan voor een outletcentrum niet van tafel is.

Het college van B en W van Assen schreef Provinciale Staten onlangs nog aan met het uitdrukkelijke verzoek het outletcentrum goed te keuren. De gemeente zei ‘de volle overtuiging te hebben’ dat het gepresenteerde outletplan ‘een niet te missen kans is voor de ontwikkeling van toerisme en recreatie in Drenthe’. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!