Rotterdam steekt stokje voor koopavond tijdens dodenherdeking

Rotterdam steekt stokje voor koopavond tijdens dodenherdeking

Het college van B en W in Rotterdam wil winkels niet toestaan op 4 mei open te blijven na zeven uur ’s avonds. Het gemeentebestuur noemt het ongepast om tijdens de dodenherdenking een koopavond te houden.

Het college komt tegemoet aan de wens van VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam. Die kwamen in actie na signalen dat winkeliers de koopavond op vrijdag 4 mei wilden laten doorgaan. De partijen noemen het in vragen aan het college ‘onbestaanbaar en onacceptabel’ om op die dag een koopavond te hebben, een standpunt dat het bestuur deelt. ‘Juist in Rotterdam wordt dit vanwege het verleden door het publiek begrijpelijkerwijs ook zo gevoeld’, schrijft het college in zijn reactie. 

Het college laat weten over twee weken een voorstel in te dienen om winkelopening op 4 mei na zeven uur niet toe te staan. Aangezien VVD, CDA en Leefbaar Rotterdam een meerderheid in het college hebben, is duidelijk dat het plan daarmee van tafel is.

Directeur Dominique van Elsacker van binnenstadsvereniging Urban Department Store legt zicht neer bij het besluit en noemt het tegenover de NOS goed dat de lokale overheid verantwoordelijkheid neemt. "Het is voor ons bij deze afgehandeld, alles wat van belang is staat in die brief."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!