Faillissementsaanvraag eigenaar Miller & Monroe ingetrokken

Faillissementsaanvraag eigenaar Miller & Monroe ingetrokken

Vastgoedbedrijven Tres Invest en Vastned hebben de rechtbank verzocht het faillissement uit te spreken over Vidrea Retail. De verhuurders van enkele panden zouden al maanden niet meer worden betaald.

Vidrea zou huurachterstanden hebben opgelopen voor winkels in Zwijndrecht, Haaksbergen en Hardenberg. Daar zijn sinds vorig jaar winkels van Miller & Monroe gevestigd en zou de huur sinds februari niet meer zijn betaald. In totaal zeggen de vastgoedbedrijven ruim 121 duizend euro te goed te hebben. 

Tres Invest maakte Vidrea er op 29 maart op attent dat het faillissement zou worden aangevraagd, als niet binnen twee dagen een bedrag van ruim 55 duizend euro werd overgemaakt. Toen daar geen reactie op kwam, volgde afgelopen woensdag de faillissementsaanvraag, zo bevestigt een woordvoerder van het advocatenkantoor desgevraagd.

Eigenaar Philippe Hes laat weten dat inmiddels zelfs meer dan het verschuldigde bedrag is overgemaakt en dat de faillissementsaanvraag wordt ingetrokken, wat Tres Invest maandagmiddag bevestigde. Hes erkent dat er een huurachterstand was van enkele maanden, maar die wijst volgens hem niet op financiële problemen. "Het gaat juist hartstikke goed." Advocaat Paul van den Berg van het modebedrijf laat weten dat de panden in kwestie recent van eigenaar zijn gewisseld, en dat dit pas vrijdag bekend werd bij Vidrea. "Daardoor was niet duidelijk aan wie de huur moest worden overgemaakt", zegt hij. Van betalingsachterstanden bij andere pandeigenaren of leveranciers, is volgens Vidrea geen sprake.

Vidrea nam vorig jaar de winkels van Charles Vögele over na het faillissement, om er in hoog tempo zeventig winkels van nieuwe formule Miller & Monroe te vestigen. Later nam die formule ook in Duitsland de plek in van Charles Vögele. Daarnaast realiseerde Vidrea een doorstart voor Witteveen Mode en introduceerde het de Italiaanse modeketen als franchisenemer in Nederland.

Vidrea valt een onder een holding van mode-ondernemer Philippe Hes. Ook zijn vader Lex, voormalig eigenaar van Skooter, is bij de organisatie betrokken en heeft een operationele rol binnen Witteveen.

Reacties 1


Nancy Maggelet 8 sep, 21:50

Waarom zijn de winkels nog steeds gesloten 7 september, Zwijndrecht?

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!