'IKEA vervangt C&A in hartje Parijs'

'IKEA vervangt C&A in hartje Parijs'

IKEA is van plan een stadswinkel te openen in winkelcentrum Madeleine in Parijs. De Zweedse meubelketen neemt er de plek in van C&A, meldt de Franse krant Le Figaro.

C&A opende ruim vier jaar geleden zijn deuren in het winkelcentrum. Daarbij ging het om een Europese flagshipstore volgens het nieuwste concept van de Nederlandse modeketen. C&A nam in het najaar van 2016 al afscheid van de winkel, die sindsdien leegstaat.

Het winkelpand bevindt zich boven een filiaal van Decathlon en heeft een oppervlakte van zo’n vijfduizend vierkante meter. IKEA zou voor zes jaar getekend hebben en jaarlijks zo’n 4,5 miljoen euro aan huur betalen. IKEA heeft zijn komst naar het centrum van Parijs nog niet bevestigd, maar laat wel weten zich graag in Parijs te willen vestigen en verschillende opties te bestuderen.

IKEA focust zich de afgelopen jaren steeds meer op de binnenstad. Zo werd al eens een vestiging in het centrum van Hamburg geopend en staan er stadswinkels op de planning voor Kopenhagen en Londen. Ook zijn er meerdere pop-up winkels en afhaalpunten voor online bestellingen in Europese steden geopend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!