Jumbo benoemt Wehkamp-ceo tot commissaris

Jumbo benoemt Wehkamp-ceo tot commissaris

Piet Coelewij is per 1 april benoemd als lid van de raad van commissarissen van Jumbo. De topman van Wehkamp vervult de vacature die vorig jaar is ontstaan door het overlijden van Leon van de Boom.

Coelewij trad twee jaar geleden aan als ceo van Wehkamp, als opvolger van Gert van de Weerdhof. Eerder werkte hij onder meer bij Amazon, Sonos en Philips. Hij heeft daar volgens Jumbo laten zien dat hij goed is in ‘het helpen uitbouwen van bedrijven in snelbewegende markten’. Hij brengt volgens Jumbo-ceo Frits van Eerd veel kennis en ervaring mee op het terrein van retail, e-commerce en digitalisering. “Piet kan met zijn ervaring en internationale netwerk een grote bijdrage leveren aan de ambitie van Jumbo om de leidende omnichannel retailer te worden.”

Coelewij treedt als vijfde lid toe tot de raad van commissarissen van de supermarktketen. Die bestaat verder uit voorzitter Karel van Eerd, Harry Bruijniks, Antony Burgmans en Wilco Jiskoot.
 

Reacties

Volgens mij heeft JUMBO eigenlijk niemand meer nodig om hen te vertellen hoe ze kunnen groeien. Dát weten ze nu ook al.
Maar een commissaris die met name let op de ethische aspecten van het zakendoen, díe missen ze verschrikkelijk, gezien de rij negatieve publicaties over Jumbo's gedrag in dezen.
Echt, Frits van Eerd, je bedrijf is veel te groot, en veel te bekend, om wát dan ook onder de radar te kunnen doen!

Geplaatst door Reinder Koornstra op 16 april 2018 om 10:16

Laatste nieuws

RetailTrends