SuperTrash maakt doorstart zonder Gulsen

SuperTrash maakt doorstart zonder Gulsen

Een groep investeerders realiseert een doorstart voor ‘een zo groot mogelijk deel’ van SuperTrash. Olcay Gulsen behoort niet tot die groep en is daardoor niet meer bij het modebedrijf betrokken, laat een woordvoerder van de curator weten aan RetailNews.

Voor de doorstart is de vennootschap ST.Art BV in het leven geroepen, die wordt geleid door herstructureringsspecialist Tim Everts. Welke investeerders verder achter de doorstart zitten, wordt niet bekendgemaakt. Er was volgens de woordvoerder veel belangstelling voor SuperTrash of delen ervan. "Deze groep bood volgens de curator uiteindelijk de beste kansen op een voortzetting."

De doorstarters hebben zowel de voorraden en inventaris van de winkels als de intellectuele eigendomsrechten overgenomen. Zij willen in ieder geval de vestigingen in Breda en Roermond voortzetten, terwijl ook de mogelijkheden voor de winkels in Laren, Utrecht en Arnhem worden onderzocht.

SuperTrash werd vorige maand failliet verklaard, nadat het in 2017 al in financiële problemen was gekomen. De franchisewinkels vielen buiten het faillissement. Daarbij gaat het om zeven winkels in Nederland en twee in België. Olcay Gulsen trok zich in februari al terug als ceo van het modebedrijf, maar bleef in eerste instantie nog wel als minderheidsaandeelhouder aan het bedrijf verbonden.
 

Reacties 3


test test 18 apr, 14:04

Dat zullen de "succesvolle" doorstarters Martijn Rozenboom en Rens Van der Schoor wel weer zijn.. Kijken hoe lang deze (st)rip duurt..


Reinder Koornstra 19 apr, 13:31

Alles wordt tegenwoordig maar een 'doorstart' genoemd, maar zonder Olcay Gülsen is SuperTrash natuurlijk SuperTrash niet meer. En dan met twee winkeltjes door gaan en veel misschiens voor de toekomst, zie ik deze formule definitief verdwijnen uit het Nederlandse retaillandschap. In goed gezelschap natuurlijk. Maar eerst de spotgoedkoop verworven voorraden verkopen, natuurlijk!
Altijd triest, dit soort ontwikkelingen.


Kees Achterberg 2 mei, 02:07

Inderdaad weer Martijn Rozenboom. Komt binnen als een uiterst vriendelijke man maar komt zijn beloften nooit na. Is op een ding uit. Leegroven van de boedel. Zie de winkels in breda en roermond. Een gratis advies: doe geen zaken met deze man.

Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!