Suitsupply belandt stevig in het rood

Suitsupply belandt stevig in het rood

Suitsupply heeft vorig jaar een nettoverlies van ruim 11,4 miljoen euro geleden. Een jaar eerder was de kledingketen nog goed voor bijna 3,2 miljoen euro winst.

De holding achter Suitsupply schreef vorig jaar al rode cijfers door hoge financieringslasten, terwijl de modeketen zelf nog wel winstgevend was. Het verlies komt vooral door de hogere kosten aan onder meer personeel, vastgoed en transport. Ook nam de ebitda af van 25,3 tot 19,2 miljoen euro. De omzet groeide net als een jaar eerder met negentien procent en komt uit op ruim 254,4 miljoen euro.

De resultaten zijn conform verwachting, zegt ceo Fokke de Jong tegen Quote. "We hebben in 2017 bijna vijftig procent meer winkels geopend, dat is een goede verklaring voor de gedaalde ebitda.” De investeringen die daardoor nodig zijn gaan zich volgens hem pas later terugverdienen. Het is voor Suitsupply geen reden de groei af te zwakken. “In de eerste zes maanden van 2018 willen we al 25 winkels openen en ook onze vrouwentak Suistudio gaan we op iets kleinere schaal verder uitbouwen.”

Suitsupply heeft wereldwijd inmiddels 96 winkels, waarvan dertien franchisevestigingen. Vorig jaar zijn 27 nieuwe winkels geopend, waarvan bijna de helft in de Verenigde Staten, Mexico en Canada. In totaal is de Nederlandse pakkenformule aanwezig in 77 steden in 21 verschillende landen.
 

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends